Veleprodaja:  063 17 67 542
Maloprodaja:  011 2411 933;  064 261 20 63

CelulitZavršetkom zime i odbacivanjem teške odeće, počinje sezona proleća-lepršave haljinice, sorcevi i kratke suknjice konačno mogu da ugledaju svetlost dana. Međutim upravo ovaj period za većinu žena označava i početak borbe protiv najvećeg protivnika savršenih nogu-celulita. Neke statistike govore da skoro 90 odsto žena pati od ove savremene bolesti. Pogađa i muškarce, sa tom razlikom što je njihova koža deblja, pa je zbog toga manje uočljiv. Ali, šta je zapravo celulit i kako nastaje? Celulit je bolest vezivnog tkiva kože, posebno elastičnih vlakana. Nastaje kao posledica prekomernog uvećavanja volumena ćelija masnog tkiva, smeštenih između mišića i kože. Kako vlakna koja drže kožu povezanu sa mišićima počnu da popuštaju usled pritiska ovih ćelija, tako počinjemo da primećujemo popularno zvanu narandžinu koru. Istovremeno masti sadrže i mnogobrojne ćelije koje privlače vodu, pa se tako tečnost uvlači u lipidni sloj i problem postaje još izraženiji. Dakle, koliko ćete celulita imati zavisi upravo od lipidnog sloja, odnosno količine masti i vode u njemu, kao i čvrstine kolagenskih vlakana i kože uopšte. Sve to opet zavisi umnogome od genetike, starosnog doba, hormona, količine slobodnih radikala u organizmu, ishrane…

Koza KolagenKoža je organ koji u vidu spoljašnjeg omotača oblaže površinu tela. Na prirodnim otvorima tela koža se nastavlja u sluzokožu sa specifičnom građom. Pošto je koža površinski deo organizma i nalazi se u direktnom dodiru sa spoljašnjom sredinom, predstavlja prvu barijeru zaštite od štetnih delovanja mnogobrojnih spoljnih faktora. Površina kožnog pokrivača iznosi prosečno oko 1.5-2m2 i zbog toga je potrebno obratiti posebnu pažnju na njenu negu.

Colway

KolagenColway  je  distributerska  organizacija  koja se bavi prodajom preparata na bazi Kolagena. Colway  je  100%  poljska  firma, registrovana   2004 godine  u  Gdanjsku.

Maloprodaja

Kolagen centar Adut
Milana Rakića 36a, Beograd
(prekoputa 6. Beogradske gimnazije),
+381 11 2411 933; +381 64 261 20 63

Veleprodaja

Središte: Beograd,
Tel:: +381 63 17 67 54
Email: colway.serbia@gmail.com

Go to top